Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień w przeglądarce dotyczących cookies. czytaj dalej...

  • mieszkanie z poddaszem
  • mieszkanie z poddaszem
  • mieszkanie z poddaszem
  • mieszkanie z poddaszem
  • mieszkanie z poddaszem
  • mieszkanie z poddaszem
  • mieszkanie z poddaszem
  • mieszkanie z poddaszem
  • mieszkanie z poddaszem
  • mieszkanie z poddaszem

Mieszkanie ze skosami

Mieszkanie zlokalizowane jest na ostatniej kondygnacji bloku z lat 90. Przekryte jest spadzistym dachem z wieloma załamaniami przez co powstała przestrzeń o zróżnicowanej wysokości - od 2,2 do 4 metrów. Postanowiliśmy wykorzystać tę sytuację i stworzyliśmy bardzo duży salon i kuchnię dostępną z przestrzeni dziennej. Ze względu na układ ścian konstrukcyjnych niemożliwa była zmiana układu pomieszczeń i powiększenie kuchni. Zamiast tego, w salonie została wydzielona strefa jadalni. Pionowe listewki zapewniają poczucie izolacji, bez wydzielenia małych pomieszczeń. Najważniejszym elementem salonu jest biblioteka zajmująca całą ścianę pokoju. Podobnie jak reszta wyposażenia, biblioteka łączy naturalne drewno i intensywne kolory. W holu - do tej pory bardzo wysokim pomieszczeniu bez okien, zaprojektowaliśmy antresolę z sypialnią, nad którą dodatkowo powstały 2 okna w połaci dachu.
Close